Today.ua

“Бракує мужності“: Путін висловився про Зеленського та українську владу

Український президент не може виконати обіцяного своїм виборцям, бо йому бракує мужності. Таку характеристику українському гаранту дав президент РФ Володимир Путін під час своєї прес-конференції.

Запитання щодо відносин Росії з Україною та щодо перспектив Донбасу Путіну поставили журналісти з Ростова.

Путін повністю переклав відповідальність за те, що на Донбасі справа не зрушує з місця, на українську сторону. Мовляв, Україна підписала Мінські угоди, а тапер відмовляється їх виконувати, вимагаючи перегляду цих угод. Однак Україна не може переглядати їх в односторонньому порядку через те, що вони підтверджені резолюцією Радбезу ООН, отже й мають статус міжнародного документа.

Україна й справді у 2014-2015 роках (за часів Порошенка), ще до Зеленського, підписала ці домовленості, а згодом відмовилась їх виконувати.

Президент РФ схвально відгукнувся щодо припинення стрілянини на сході України, хоча про повне припинення воєнних дій говорити не виходить. З "того" боку, як і раніше, стріляють. І вже, принаймні, четверо українських військових загинуло за період перемир'я.

Щодо підтримки Донбасу він заявив, що Росія й надалі буде підтримувати самопроголошені республіки.

"Ми навіть будемо нарощувати підтримку Донбасу. Це стосується і підтримки виробництва, вирішення соціальних та інфраструктурних питань", - заявив російський гарант.

При цьому щодо військової підтримки "ЛДНР" він цнотливо промовчав.

Окремо висловився він і про українську владу, втім, не називаючи конкретно Володимира Зеленського. Він заявив, що теперішня влада Україна прийшла до державного керма під гаслом об'єднання країни, однак втілити обіцяне не квапиться. Усе – через те, що пасує перед націоналістами.

"Вони, коли приходять до влади, спираються на більшість народу, виборців, а коли потрапляють у владу, вже починають трохи коливатися і постійно озиратися на крайні націоналістичні сили. Бракує, мені здається, політичної мужності. І процес завмирає. Так само відбувається і зараз", - заявив президент РФ.

Російський гарант також відзначив, що чинна українська влада "нічого не розблокувала у плані економіки та соціальної сфери, нічого не зробила у політичному плані".

Нагадаємо, колишній глава Офісу президента Андрій Богдан розповів в інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак, що Зеленський "кинув" Путіна у питанні щодо Донбасу. Українська сторона підписала в Мінську документи, які не були виконані. "Треба було спершу думати, чи зможеш ти це зробити", - резюмував Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ