Чому категорично не можна мити курку перед приготуванням: медики приголомшили заявою

М'ясо перед приготуванням ми, як правило, миємо. Однак, виявляється, що куряче сире м'ясо мити не потрібно. Давайте дізнаємося, чому.

Чому категорично не можна мити курку перед приготуванням: медики приголомшили заявою - today.ua

Американські вчені попередили, що звичка мити курку перед приготуванням сприяє поширенню бактерій. На поверхні курки знаходяться кампілобактерії, які небезпечні для здоров'я людини. Зокрема, ці бактерії можуть спровокувати проблеми у дітей і літніх людей.

Кампілобактерії є причиною гастроентериту, і заразитися ним можна саме під час миття м'яса. Причина в тому, що під час миття бактерії з курки потрапляють на руки, одяг, стіл і кухонне приладдя разом з краплями води. Щоб знищити шкідливі мікроорганізми з поверхні курки, її досить піддати термічній обробці. Ризик зараження при цьому буде мізерний. Тому можете сміливо класти сиру курку в кип'ячену воду, доводити м'ясо до кипіння, і весь первинний бульйон зливати. Разом з ним з курки змиються всі непотрібні бактерії і токсини. Чому категорично не можна мити курку перед приготуванням: медики приголомшили заявою Те, що курку можна не мити, не означає, що потрібно нехтувати правилами гігієни на кухні. Медики рекомендують ретельно дезінфікувати предмети, які знаходилися поряд з сирою куркою.

Раніше повідомлялося, для чого деякі люди перед тривалим від'їздом з дому ставлять в морозилку стакан з монеткою.

ДЖЕРЕЛОvesti-ua.net