Today.ua

Чому не можна дозволяти проституцію, зброю і марихуану в Україні: Разумков зробив заяву

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що українське суспільство не готове до легалізації зброї, марихуани і проституції. Обговорень на цю тему ведеться багато, але по факту ніхто остаточне рішення ще не прийняв. Особисто Разумков не підтримує таку ініціативу і вважає, що Україні це не потрібно.

"Я сам ніколи не вживав і, якщо ми говоримо про медичні цілі, то у нас дуже часто під красивою вивіскою з'являються погані ідеї. Тому не підтримую. Відносно легалізації проституції, не думаю, що ментально, релігійно і історично українське суспільство буде готове до легалізації цієї сфери послуг ", - запевнив спікер.

Про плани щодо легалізації в Україні медичного канабісу у "Слуги народу" оголосили в жовтні 2019 року. Однак, тоді законопроект прийнятий не був. На даний момент в Україні вирощування коноплі і використання її для виготовлення препаратів заборонено законом. За такі дії загрожує покарання від штрафу в 300 гривень до 3 років в'язниці.

Легалізацію проституції підтримує скандальний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова, акцентуючи увагу на тому, що співробітники секс-індустрії потребують соціального захисту на державному рівні. На даний момент проституція і сутенерство в Україні адміністративно і кримінально карані, тому представники індустрії як приховують свої доходи, так і ховаються самі.

Також в команді президента України Володимира Зеленського давно задумалися про прийняття закону про володіння зброєю, в якому буде чітко вказано, хто може носити зброю, на яких підставах, яким критеріями ця людина повинна відповідати, яким правилами він повинен слідувати, і яку зброю мати.

Раніше повідомлялося, що в Україні потрібно залишити лише дві в'язниці , а все інші місця перебування засуджених треба закрити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ