Today.ua

Дистанційне навчання: Міносвіти знову повертає школярів до онлайн-уроків

Міносвіти звернулось до керівників профільних закладів семи областей із настійливою рекомендацією перевести всі освітні заклади в режим дистанційної роботи. Щоправда, цього разу дистанційне навчання пов'язане не з коронавірусом, а з погодними умовами.

Учора надвечір, після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Міносвіти розіслало термінові листи у сім областей. Йдеться про Одеську, Миколаївську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Черкаську та Чернігівську області.

У зв'язку зі складними погодними умовами, які очікуються на території цих областей найближчі кілька діб, керівникам освітніх закладів рекомендують бути готовими до переведення дітей на дистанційне навчання. Причому, якщо під час локдауну на "дистанційці" були лише учні шкіл і студенти, то тепер рекомендують відправити додому і малюків із дитсадків.

"Окрім того, всім обласним департаментам (управлінням) освіти і науки, закладам вищої освіти, підприємствам, установам та організаціям, що належать до сфери управління МОН, рекомендовано вжити додаткових заходів щодо попередження переохолодження учасників освітнього процесу на період ускладнення погодних умов", - йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти.

Втім, із дистанційним навчання теж не всюди вийде. Адже через вітряницю і сніг у цих областях знеструмлено майже півтори  сотні населених пунктів. Крім того, снігом поперемітало дороги. Отож, деякі населені пункти опинились відрізаними від світу у прямому сенсі.

Нагадаємо, дистанційне навчання також можуть повернути у київських школах. Але тут причина та, що й дотепер – коронавірус. Якщо епідеміологічна ситуація буде ускладнюватись, то учнів шкіл можуть перевести на змішану форму навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ