Today.ua

Іноземців знову пускають в Україну: названі умови перетину кордону

Заборона на в'їзд іноземних громадян в Україну, яка діяла з кінця серпня, скасована. З 28 вересня іноземці можуть знову вільно в'їжджати в Україну, однак, деякі карантинні обмеження для них залишаться.

У Державній прикордонній службі відзначили, що по відношенню до іноземців на сьогоднішній день не існує ніяких обмежень щодо поділу їх приїзду з країн "червоної" або "зеленої" зони.

Якщо епідеміологічна ситуація в країні громадянства або постійного проживання того, хто приїхав в Україну, гірше, ніж у нас в країні, то громадянина зобов'язують зробити тест на коронавірус по прибуттю в Україну або відправитися на 14-денну самоізоляцію. Також в такому випадку при собі потрібно мати діючий страховий поліс з пунктом про COVID-19.

Протягом останнього місяця в'їжджати в Україну могли лише ті іноземні громадяни, хто має право на проживання в країні, вчиться на території України, служить в Збройних силах, перетинає територію країни транзитом (з виїздом протягом двох днів), а також члени дипломатичних місій і спортивних делегацій. Також кордони були відкриті для біженців, представників міжнародних місій, водіїв і членів екіпажу транспортних засобів, інструкторів країн-членів НАТО, які співпрацюють з ВСУ.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, хто в Україні має право на безкоштовні ІФА і ПЛР-тести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ