Today.ua

Карантин в Україні продовжать до 31 березня, - Шмигаль

Адаптивний карантин в Україні хочуть продовжити до 31 березня, в той час як локдаун завершиться вже 24 січня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Незважаючи на те, що глава Міністерства охорони здоров'я наполягає на тому, щоб продовжити жорсткий карантин в Україні, в Кабміні з таким рішенням не згодні. Захворюваність СOVID-19 поступово йде на спад. За останню добу зафіксіровно 3939 випадку захворюваності, це означає, що за період локдауна з 8 січня кількість інфікованих на добу скорочується.

"Поточний карантин введений до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не пропала", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України вважає, що скасовувати карантин поки що немає підстав, так як в Європі пандемія не йде на спад. Однак, вже в березні обмеження можуть послабити.

"Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Не потрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А ось яким саме він буде, це вже інше питання ", - сказав Шмигаль.

Національний карантин встановлений в Україні до 28 лютого. Мабуть, після завершення локдауна, уряд почне переглядати і терміни завершення карантину.

Раніше повідомлялося, що буде після завершення локдауна в Україні в кінці лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ