Today.ua

Карантин “вихідного дня“: що в Україні буде працювати у разі введення обмежень

В Україні вже з наступних вихідних, 14-15 листопада, можуть ввести карантин "вихідного дня". Нові обмеження торкнуться роботи всіх ресторанів, а також фудкорти і розважальних зон в торгових центрах в період з вечора п'ятниці до ранку понеділка.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, повного локдауна Україна не може собі дозволити, тому влада пропонує ввести деякі обмеження, які знизять ризик захворюваності коронавірусів. Поки точно не відомо, чи буде введений карантин "вихідного дня" вже через тиждень. Про це стане відомо у понеділок, 9 листопада.

Якщо це станеться то в суботу і неділю в усіх містах працюватимуть лише об'єкти критичної інфраструктури - аптеки і продуктові магазини. В уряді також висловили стурбованість пенсіонерами і запропонували ввести "годину для літніх" - спеціальний час, коли пенсіонерам буде дозволено робити покупки в магазинах і аптеках. Але це нововведення поки залишається на рівні чуток.

Запроваджувати комендантську годину в Україні не мають наміру, так як для цього потрібно оголошувати в країні надзвичайний стан.

Незважаючи на велику кількість одужавших, кількість нових інфікованих в Україні з кожним днем зростає. На сьогоднішній день в країні було зафіксовано 9397 нових хворих СOVID-19, при цьому 2637 українців одужали.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, чому медики відмовляються госпіталізувати більшість пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ