Today.ua

Кабмін скасував карантин вихідного дня, але ввів нові обмеження на всій території України

Кабмін скасував карантин вихідного дня в Україні. Вводити локдаун уряд також не має наміру, тому українцям тимчасово повернули обмеження помаранчевої зони на території всієї країни.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тритижневі обмеження на вихідних дали позитивний результат, і за попередній тиждень в країні зафіксовано на 6 000 випадків захворювання менше, ніж було прогнозовано. Ситуація в лікарнях теж не погіршилася, що вже само по собі позитивно. Саме тому, що епідемію вдалося стримати, уряд скасував карантин вихідного дня. Тепер і на вихідні, і в будні будуть діяти обмеження помаранчевої зони.

Нагадаємо, в помаранчевій карантинній зоні заборонено: відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тим що надають послуги кризового характеру; діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази і т. д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; для масових заходів діють обмеження 1 людина на 20 квадратних метрів. У Раді Національної безпеки в свою чергу заявили, що локдаун в Україні неминучий, і його введуть найближчим часом. За попередньою інформацією, це відбудеться або в кінці грудня поточного року, або з 2 січня 2021 року.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, як буде працювати громадський транспорт під час локдауна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ