Today.ua

Медики назвали продукти, які підвищують ризик інфаркту та інсульту

Від інфарктів та інсультів у світі щорічно вмирає 17 млн осіб. Однією з головних причин цих захворювань є неправильне харчування. Якщо виключити зі свого раціону деякі види продуктів, тоді можна мінімізувати ризик хвороби. Фахівці американського фонду серця досліджували вплив харчування на схильність до інфаркту, і назвали популярні продукти, від яких краще відмовитися прямо сьогодні.

Йдеться про ті продукти, у складі яких міститься багато насичених жирів, трансжирів і натрію. Саме вони сприяють розвитку процесів, які збільшують ризик інфаркту. Це вершкове масло, куряча шкіра, жирні види м'яса, фасфуд, кокосова і пальмова олія, шоколад та кондитерські вироби. Трансжири містяться в тістечках, попкорні, майонезі, рафінованій рослинній олії.

Трансжири виробляються з олій, які обробляються методом часткового гідрування. Результати американського дослідження показали, що ці жири підвищують рівень "поганого" холестерину в крові, а це в свою чергу максимізує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Кількість натрію в раціоні також потрібно контролювати. Чим менше солі вживати в раціоні, тим здоровіше буде серце.

Надмірне вживання цукру також впливає на підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У промислово оброблених харчових продуктах в якості підсолоджувача використовується кукурудзяний сироп з високим рівнем вмісту фруктози, вживання якого вкрай некорисно для нашого здоров'я. Віддавайте перевагу фруктозі з натуральних джерел (ягід і фруктів), і ви отримаєте весь необхідний запас енергії без шкоди для серця.

Раніше британські медики прийшли до висновку, що ожиріння є провокатором загострення багатьох захворювань, і в тому числі COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ