Today.ua

МОЗ не буде продовжувати карантин вихідного дня - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня МОЗ більше продовжувати не збирається. Про попередні результати останніх трьох тижнів обмежень стане відомо вже на цьому тижні. Однак, за словами міністра, в країні спостерігається тенденція до зменшення динаміки зараження коронавірусом, що не може не радувати.

Коли вводили карантин вихідного дня, то прогнозувалося, що якщо вся країна буде дотримуватися у вихідні встановлених обмежень, то статистика захворюваності піде на спад або хоча б стабілізується. Далеко не всі дотримувалися карантинних заборон і поліція масово штрафувала порушників по суботах і неділях, але, навіть незважаючи на це, більшість людей сиділи на вихідних вдома і менше контактували один з одним.

"У нас інкубаційний період становить від 14 до 21 дня. У середині цього тижня ми будемо в змозі дати попередні результати карантину вихідного дня. Але нагадаю, що перші вихідні пройшли, коли практично не дотримувалися карантину вихідного дня", - заявив Степанов.

До п'ятниці, 4 грудня, уряд України має прийняти остаточне рішення про введення локдауна в країні у кінці грудня. У МОЗ зазначили, що тотальний карантин буде мати сенс у тому випадку, коли кількість нових пацієнтів з СOVID-19 становитиме 30 тисяч осіб на добу.

Нагадаємо, "слуга народу" Олександр Дубінський назвав передбачувані терміни локдауна в Україні з 24 грудня по 15 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ