Today.ua

Нове карантинне зонування в Україні: в “зеленій“ зоні залишилося два населених пункти

З понеділка, 2 листопада, в Україні оновили список населених пунктів, які входять в карантинні зони. Якщо ще тиждень тому в "червону" зону входили половина областей, то на сьогоднішній день "зеленими" залишилися тільки два райони на Херсонщині, а "червоною" і "помаранчевою" стала майже вся територія країни.

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Київ залишається в "помаранчевій" зоні, а Бориспіль, Васильків, Обухів, Переяслав, Фастів, Ужгород, Полтава, Харків та Житомир потрапили в "червону" зону.

У "червону" карантинну зону також увійшли:

В "помаранчеву" зону с 2 листопада увійшли:

В "жовтій" зоні опинилися такі населені пункти: Гола Пристань, Каховка і Нова Каховка, Бериславський, Великолепетиський, Верхньорогачицький, Генічеський, Голопристанський, Іванівський, Каланчацький, Каховський, Новотроїцький, Олешківські і Чаплинський райони Херсонської області.

У "зеленій" зоні пощастило опинитися Каховському та Скадовському районам Херсонської області.

Незважаючи на важку епідеміологічну ситуацію, тотальний карантин в містах "червоної" зони уряд вводити не буде. У населених пунктах дозволено роботу громадського транспорту, ТРЦ і магазинів. Школи і дитячі сади також в основному будуть працювати, однак керівники навчальних закладів можуть самі вирішувати, чи переводити дітей на дистанційне навчання.

Раніше повідомлялося, що "світлофорний" принцип поділу України на епідеміологічні зони незабаром може змінитися, так як виявився не дуже ефективним і зручним інструментом в боротьбі з епідемією коронавіруса в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ