Today.ua

Погода в Україні у перший день лютого: оголошено штормове попередження

Погода на початку нового місяця і нового тижня не дасть українцям розслабитись. На сьогодні, 1 лютого, Український гідрометцентр оголосив на всій території держави штормове попередження.

В Україну прилетів новий циклон. Отож сьогодні більшість центральних областей, а також Харківщину. Одещину і Миколаївщину знову посипатиме мокрим снігом і поливатиме холодним дощем.

На дорогах Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської і Харківської областей очікується налипання мокрого снігу. Всюди, крім південно-східної частини України, очікується ожеледиця. За таких умов водіїв автотраспорту просять бути особливо уважними.

На південному сході країни лютуватиме вітер. Його пориви досягатимуть 15-20 метрів на секунду.

"Північно-західна частина України - Волинь, Рівненщина, більшість Львівщини та Закарпаття, а також південно-східна частина, Запоріжжя, Донеччина, Луганщина, Крим та переважна Херсонщина суттєвих опадів від циклону не отримають", - прогнозує синоптик Наталка Діденко.

Температурна карта погоди буде доволі строката

Найбільший холод очікують на заході і півночі країни. Там після нічних -6…-12 градусів денна температура не підніметься вище -2…-5. Лише на Закарпатті запанує маленький плюс: від +1 до +3 градусів.

Найтепліше буде на півдні  України та в Дніпропетровській області - +4…+9 градусів. А в Криму, то й взагалі ртутний стовпчик удень підніметься до +10…+14 градусів.

На решті території України вдень буде +1…+4.

У Київ иновий циклон ыз південно-західної Європи принесе нові снігопади та ожеледицю на дорогах. Денна температура коливатиметься в межах невеличкого мінусу від -1 до – 4 градусів.

Нагадаємо, днями Одещину занесло снігом. Від снігу та буревію виявились знеструмленими багато населених пунктів, і з багатьма не було автосполучення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ