Today.ua

Половина України переходить в “червону“ карантинну зону: оновлений список найнебезпечніших регіонів

В Україні знову оновили "карантинні" зони, і вже з 26 жовтня близько половини країни опиниться в "червоній" зоні. Ситуація із захворюваністю на коронавірус загострюється. Щодоби в країні фіксується від 5000 до 7000 хворих, а 23 жовтня була побито антирекорд за кількістю інфікованих - 7517 осіб.

Число "зелених" адміністративно-територіальних одиниць в Україні скоротилося в два рази - з 54 до 27, а в "червону" зону, за підсумками поточного тижня, увійшло 10 обласних центрів: Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль , Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів, і ще 100 адміністративно-територіальних одиниць.

З 26 жовтня в цих населених пунктах буде заборонена робота громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів. Також вводиться заборона на діяльність хостелів, туристичних баз, спортивних залів і фітнес-центрів, закладів культури.

У "червону" карантинну зону також увійшли:

За словами Володимира Зеленського, жорсткий карантин в Україні можуть ввести при щоденній фіксації 15 тисяч хворих коронавірусом. На сьогоднішній день лікарні готуються приймати нових хворих, держава закуповує обладнання та медикаменти.

Нагадаємо, Володимир Зеленський висловив готовність першим випробувати на собі українську вакцину від коронавіруса, коли вона пройде всі клінічні експерименти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ