Today.ua

Прогноз погоди на Різдво в Україні: синоптики розповіли, чи чекати снігу

Погода в Україні на Різдво, 7 січня, буде досить теплою, як для зими. Снігу в цей святковий день очікувати не варто. Народний синоптик Леонід Горбань докладно розповів, який прогноз передбачається на новорічні свята для всіх українців.

За його словами, з Дня святого Миколая до Нового року в Україні вдарять морози. У цей період також сильно сніжитиме. Середня денна температура в грудні складе близько +4 ... +5 градусів, вночі будуть заморозки до -10 градусів.

На Різдво, 6-7 січня, снігу і морозу в Україні не буде, а вже з 9 січня почнуться легкі морози. Далі буде ставати все холодніше. У другій половині січня почнеться справжня морозна зима, прогнозує синоптик. Ще один народний синоптик Володимир Деркач спрогнозував в ніч з 31 грудня на 1 січня невеликі заморозки і сніг. При цьому кінець грудня, за словами синоптика, буде аномально теплим.

Згідно з прогнозом погоди на грудень від Укргідрометцентру, середня місячна температура в грудні складе від -3 до +2 градусів, а місячна кількість опадів очікується в межах 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму - до 108-132 мм.

В останні роки зими в Україні досить безсніжні і нетривалі. У цьому році також не очікується великої кількості снігу, але будуть дні, коли доведеться гарненько померзнути.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, якою буде погода в грудні 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ