Today.ua

Прогноз погоди на вересень від Леоніда Горбаня: літо закінчилося і більше не повернеться

З приходом вересня 2020 року літо почне відступати. Температура повітря різко знизиться, а замість ласкавого сонечка на Україну обрушаться дощі. Прогноз погоди від народного синоптика Леоніда Горбаня розчарує тих, хто планував відпустку на початок осені.

Згідно з прогнозами народного синоптика, бажаючі насолодитися відпочинком на пляжах південного регіону України повинні поквапитися. Тільки в перші чотири дні вересня буде тривати пляжний сезон, далі скупатися в морі і позагоряти вже не вийде.

Леонід Горбань прогнозує температуру повітря на Півдні країни в перші дні вересня в діапазоні 25 - 27 градусів тепла, проте вже 5 вересня різко похолодає. Стовпчики термометрів покажуть не більше +20 градусів в денний час доби. Більш того, Леонід Горбань стверджує, що похолодання буде мати тенденцію до посилення. З кожним днем температура повітря падатиме все нижче, поки не опуститься до +13 градусів Цельсія. Крім холоду на Півдні України у вересні і жовтні 2020 почастішають дощі, часом опади будуть рясними.

У той же час, центральні області України вже в вересні виявляться у владі атмосферного фронту, який принесе з собою похолодання і часті дощі. Правда, тут іноді буде трохи тепліше, ніж на Півдні, хоч і не завжди. Для цього регіону Леонід Горбань прогнозує температурні гойдалки: від +24 градусів тепла до періодів похолодання, коли стовпчики термометрів не піднімуться вище +16 градусів.

В останню декаду вересня в Полтавській та Київській областях похолодає до +10 градусів Цельсія. В кінці жовтня в Центрі України почнуться перші заморозки. Часом температура буде падати нижче -4 градусів. Також в цей час пройде перший сніг.

Дізнайтеся також прогноз погоди на осінь 2020 року від ще одного українського народного синоптика Володимира Деркача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ