Today.ua

Прокуратура передає обвинувальний висновок по справі Єфремова в суд: актора можуть посадити на 12 років

Справу про ДТП, яку актор Михайло Єфремов скоїв увечері 8 червня в центрі Москви, практично готова до судового розгляду. Прокуратура затвердила обвинувальний висновок, повідомила керівниця прес-служби прокуратури Москви Людмила Нефедова.

"Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого п. "а" ч. 4 ст. 264 КК РФ ("Порушення особою, яка керує автомобілем, правил дорожнього руху, вчинене в стані сп'яніння, що призвело з необережності смерть людини"). Кримінальну справу буде направлено до Пресненського районного суду Москви для розгляду по суті", - повідомила Нефедова.

Очевидно, в ході слідства не знайшлося підстав для перекваліфікації обвинувачення на  м'якшу статтю. А за статтею, яку інкримінують Єфремову, він може отримати від 5 до 12 років тюремного ув'язнення.

У версії слідства короткий виклад того, що сталося, виглядає так. Увечері 8 червня Михайло Єфремов, перебуваючи в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння, перебував за кермом автомобіля Jeep Grand Cherokee Overland. Автомобіль був справний. Він рухався по четвертій смузі дороги Смоленсьої-Сінної площі за напрямком від Ленінського проспекту до Нового Арбату. Єфремов перевищив допустиму швидкість, і через розділові лінії, вискочив на зустрічну смугу. Однак він цього не помітив і навіть не спробував знизити швидкість автомобіля.

У підсумку, його машина зіткнулася з автомобілем, яким керував житель Рязанської області Сергій Захаров. Зіткнення сталося навпроти будинку №3 на Смоленській площі. Від отриманих травм Сергій Захаров помер у лікарні.

За порадою свого адвоката Ельмана Пашаєва Михайло Єфремов відмовився визнавати свою провину. Пашаєв стверджує, що актор цим не анітрохи не погіршує свою долю. При цьому захисник каже, що його не влаштує умовний термін покарання Єфремову. Їх може влаштувати лише виправдальний вирок.

Пашаєв також заінтригував усіх, заявивши, що у сторони захисту є сенсаційний доказ невинуватості підзахисного, який він має намір представити в суді.

Як стало відомо, Михайло Єфремов пристрастився до алкоголю ще в ранній юності. З тих пір він пив багато і регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ