Today.ua

Радник Авакова розповів, що загрожує українцям, які не заплатять штраф за відсутність маски

Українців активно штрафують за відсутність захисних масок в громадських місцях. Поліція карає порушників прямо на місці. Деяким громадянам виносять попередження, а тих, хто грубо відмовляється дотримуватися карантину, штрафують одразу.

За словами радника міністра МВС Арсена Авакова, штраф за порушення маскового режиму від 170 до 255 грн накладається на місці, тут же складається адміністративний протокол і людина зобов'язана сплатити штраф.

Іван Варченко зазначив, що людей, які відмовляться сплачувати штрафи, чекатимуть неприємності. Проблеми за несплачений штраф можуть привести до того, що людина не зможе скористатися якимись привілеями та можливостями, додав радник Авакова. Штрафи за порушення маскового режиму почали діяти в Україні з суботи, 21 листопада. За цей час в громадських місцях працівники поліції оштрафували понад дві тисячі порушників, які перебували без масок. Згідно з підписаним президентом Володимиром Зеленським закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавирусной хвороби (Covid-19)" № 1000-IX, передбачається накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування в громадських будівлях, спорудах , громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих респіраторів або захисних масок. У законі зазначається, що засоби захисту можуть бути виготовлені самостійно і повинні закривати ніс і рот.

Раніше повідомлялося, що в Україні, за прикладом азіатських країн, хочуть почати стежити за коронавірусними хворими за допомогою спеціального додатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ