Today.ua

Аджика на зиму: рецепт смачної, ароматної і в міру гострої закуски

Аджика - один з найбільш смачних і корисних для здоров'я соусів до м'яса, риби, макаронів або овочів. Не полінуйтеся заготовити кілька баночок аджики на зиму, вона замінить вам покупні кетчупи та інші напхані «хімією» соуси. Набір продуктів самий мінімальний, а рецептура простіше простого.

Аджика з томатів і перцю на зиму

Складові:

Спосіб приготування: Томати вимити і нарізати невеликими шматочками. У болгарського і гострого перців видалити плодоніжки з насінням. М'якоть нарізати довгими смужками. Яблука розрізати на чотири частини, видалити насінну коробку.

Моркву нарізати великим шматком. Підготовлені фрукти і овочі пропустити через м'ясорубку. Потім отриману масу скласти в каструлю. Варити іноді помішуючи близько години. Зняти з плити і дати трохи охолонути. Додати до фруктово-овочевого пюре цукор, сіль, перець, оцет і рослинне масло, добре перемішати. Всипати пропущений через прес часник. Розкласти по чистим стерилізованим банкам, герметично закатати.

Смачного!

Рекомендуємо також приготувати малосольні помідори з селерою. Ця смачна і корисна для здоров'я закуска сподобається і дорослим, і дітям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ