Сині як шашлик на зиму: рецепт апетитної, смачної і ароматної заготовки

Автор: Шевченко Лилия

Цю заготовку з синіх багато хто порівнює за смаком з шашликом. Деякі навіть стверджують, що овочі виходять набагато смачніше м'яса, відрізняються більш ніжною текстурою і підкорюють з першої ложки чудовим ароматом. Від щойно відкритої баночки баклажанів як шашлик за вуха не відтягнеш домашніх, а на святковому столі така закуска теж непоміченою не залишиться.

Сині як шашлик на зиму: рецепт апетитної, смачної і ароматної заготовки - today.ua

Баклажани як шашлик на зиму

Складові:

  • 2 кг синіх
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 5 зубків часнику
  • 150 мл води
  • 80 мл оцту 9%
  • 2 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. л. солі
  • приправа для шашлику

Спосіб приготування:

Баклажани вимити, обсушити, обрізати хвостики і очистити від шкірки. Розрізати кожен овоч уздовж навпіл, а потім порізати на великі шматочки. Цибулю і часник очистити від лушпиння, вимити, дати стекти воді. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник - пластинками. Сині як шашлик на зиму: рецепт апетитної, смачної і ароматної заготовки Велику сковороду поставити на середній вогонь, влити трохи рослинної олії. Коли масло добре розігріється, акуратно викласти на сковороду баклажани. Обсмажити з двох сторін до злегка рум'яної скоринки. Далі перекласти сині в глибоку миску і охолодити.

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Поки синенькі остигають, можна приготувати маринад. У воді розчинити сіль і цукор, влити оцет. Поставити на вогонь, довести до кипіння, дати прокипіти 1 хвилину і вимкнути плиту. Маринад повинен охолонути до кімнатної температури.

У чисті сухі банки покладіть цибулю і часник, потім щільно утрамбуйте баклажани до самого верху. Залийте маринадом. Кожну ємність накрийте кришкою і відправте стерилузуваться в каструлю з водою. Коли вода в каструлі закипить, почекайте хвилин 10 - 15, потім герметично закупорьте кожну банку, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Зберігати баклажани як шашлик можна при кімнатній температурі до самої весни.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Заготовте також на зиму помідори з гірчицею. У процесі приготування цієї заготовки вам не доведеться витрачати багато часу, не знадобиться також вода і оцет. Все гранично просто, а результат приголомшливий!