Today.ua

«Чорний» рівень карантину введуть в Україні після виборів: що запланував уряд

Інформацію про те, що з початку листопада в Україні заплановано введення загальнонаціонального тотального карантину, подібного до того, що був навесні цього року, підтвердив Володимир Зеленський. Президент заявив, що в разі посилення поширення епідемії до 9500 заражень коронавірусом в день, в країні буде оголошено повний локдаун.

Повідомляється, що в керівництві держави розглядають п'ять сценаріїв розвитку подальших подій, пов'язаних з пандемією Ковід-19. Йдеться про зелений, жовто-зелений, жовтий, помаранчевий і чорний варіанти протиепідемічних заходів. Експерти вважають, що найвірогідніший з них на найближчі місяці саме чорний.

Остаточне рішення ухвалюватимуть на Банковій. Згідно інсайдерської інформації, яка просочилася в українські ЗМІ, локдаун, швидше за все, оголосять, але не відразу після виборів. Деякий час ситуація залишатиметься незмінною, щоб встигли сформуватися місцеві ради, також буде проведена зміна керівництва департаментів і сформована нова політична стратегія. Про прийдешнє запровадження тотального карантину, який поставить на коліна економіку України, заявив нардеп від партії «Батьківщина» Сергій Соболєв. За словами послідовника Юлії Тимошенко, припинять роботу великі підприємства, ринки і магазини, дітей відправлять на дистанційне навчання.

Відзначимо, що число нових випадків зараження коронавірусом в Україні дійсно зростає. За останню добу в МОЗ повідомили про більш ніж сім тисяч хворих. Ситуація по областям погіршується ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ