Today.ua

Що зміниться в організмі, якщо почати їсти кавуни кожен день - думка лікарів

Серпень - золотий час смачних цукрових кавунів. Соковита м'якоть чудово втамовує спрагу і навіть почуття голоду. Кавуни дуже корисні для здоров'я, проте іноді вони можуть завдати шкоди.

Кавун більш ніж на 90 відсотків складається з води. Рідина і цінні мікроелементи швидко засвоюються, захищаючи організм від зневоднення в період літньої спеки.

М'якоть кавуна містить багато калію. Вчені довели, що саме цей мікроелемент допомагає нормалізувати артеріальний тиск і заспокоює нервову систему. Кавун позитивно позначається на лібідо.

У м'якоті плоду міститься цитрулін, який підсилює кровообіг в сечостатевій системі. Не варто забувати, що кавун, як і будь-який продукт рослинного походження, багатий клітковиною. А значить, він поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, очищає кишечник і стимулює його роботу.

Однак важливо розуміти, що зловживати кавунами можна навіть здоровим людям. Пацієнтам, які страждають хворобами нирок і шлунково-кишкового тракту, варто з обережністю вводити кавун в раціон. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!

Дізнайтеся також, що станеться з вашим організмом, якщо ви будете їсти морозиво кожен день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ