Today.ua

Що станеться з організмом, якщо випити морської води

Море, сонце і вода – наші кращі друзі! Тільки от пити морську воду не варто. Медики розповіли, що відбувається в організмі людини, коли він наковтається морської води під час купання.

На переробку солоної води організм людини витрачає багато рідини. А значить, чим більше води ви вип'єте, тим серйозніше буде зневоднення.

Всього одні ковток морської води може стати причиною шлункового або кишкового розладу. Нудота і діарея нерідко стають першими ознаками того, що дитина наковтався морської води. Дорослим теж слід бути обережніше. При попаданні в кишечник морська вода не всмоктується його стінками, як звичайна вода, а навпаки – з плазми крові і міжклітинної рідини надходить у просвіт кишечника. Якщо в просвіті кишки будуть накопичуватися надлишкові нерозчинені речовини (солі, електроліти та ін), що містяться у великій кількості в морській воді, то це призведе до підвищення осмотичного тиску і викличе наповнення кишківника водою.

Організм виводить морську воду також через нирки. При частому вживанні солоної рідини в нирках починають утворюватися кристали солі.

Води будь-якого водоймища на планеті Земля містять величезну кількість живих організмів, в тому числі й хвороботворних мікробів, які викликають дуже небезпечні захворювання. У зв'язку з цим, постарайтеся купатися в морі та інших водоймах так, щоб вода не потрапляла всередину вашого організму.

Крім самої морської води слід побоюватися також і тварин, що її населяють. Лікарі розповіли про першу допомогу в ситуаціях, коли людину вжалила отруйна медуза. Запасіться цими знаннями, вирушаючи на відпочинок до моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ