Today.ua

Що сниться людям перед смертю: несподівані висновки вчених

Перед тим, як піти в інший світ, люди бачать схожі сни. До таких висновків прийшли лікарі, які працюють в хоспісах Нью-Йорка (США). Медики кілька місяців поспіль проводили опитування серед постояльців, які страждають важкими недугами.

Пацієнти охоче ділилися сюжетами своїх сновидінь. В результаті, стало зрозуміло, що всі люди, дні яких полічені, бачили дуже схожі нічні бачення.

Приблизно 50 відсотків опитаних розповідали, що вночі їм сниться, як вони сідають у літак або поїзд, іноді в інші види транспорту. При цьому їх супроводжують близькі друзі або родичі, які давно померли. Багато розповідали, що перед тим як увійти в салон транспортного засобу у сні вони прощалися зі своєю сім'єю.

Крім того, багато хто з постояльців хоспісу перед смертю, приблизно за місяць до кончини, зізнавалися, що їх сни стали набагато яскравіше, яскравіше і реалістичніше. У нічних мареннях їм були їх померлі родичі і розмовляли з ними, щось розповідали, намагалися заспокоїти, переконати, що все буде добре і боятися нічого.

За словами вчених, подібні сновидіння є своєрідною психотерапією, що надсилається людині з підсвідомості, щоб допомогти йому як можна спокійніше прийняти неминуче і не панікувати. Більшість опитаних зізнавалися, що їх сни викликають у них позитивні емоції і відчуття спокою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені знайшли ліки від коронавіруса. Ніж пропонують лікувати пацієнтів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ