Today.ua

Європейську вакцину від COVID-19 будуть тестувати на українцях - МОЗ

В українському Міністерстві охорони здоров'я розповіли, в яких містах будуть тестувати європейську вакцину від коронавірусної інфекції. До досліджень залучать понад чотири тисячі громадян України. Як тільки європейська вакцина від COVID-19 буде готова до клінічних випробувань, її доставлять в чотири українських міста.

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, де розмістять дослідні центри. Глава Державного експертного центру при МОЗ України Тетяна Думенко в ефірі телеканалу 1+1 розповіла, що випробування європейської вакцини будуть проводити на українських добровольцях в Києві, Вінниці, Івано-Франківську та у Львові. До цього масштабного дослідження залучать понад 4000 чоловік. За словами Тетяни Думенко, першу заявку від європейського виробника на проведення третьої фази досліджень (на людях) вакцини від COVID-19 Україна вже отримала ще минулого тижня.

Крім того, як уточнила директор Державного експертного центру, Україна очікує збільшення кількості клінічних досліджень, оскільки вітчизняні дослідники славляться в світі як хороші фахівці з проведення випробувань препаратів на добровольцях.

Тестування європейської вакцини на українцях почнуть тільки після того, як виробник отримає підтвердження її безпеки, уточнили в МОЗ.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що не довіряє якості вже готової російської вакцини. Україна чекатиме, коли препарат розроблять в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ