Today.ua

Хлібний квас - користь і шкода: лікарі розповіли, кому варто відмовитися від напою

Хлібний квас - надзвичайно корисний для людського організму напій. Завдяки процесу бродіння в квасі утворюються найцінніші бактерії і дріжджі, а також ферменти, мікроелементи і вітаміни. Однак далеко не кожен квас чинить настільки цілющу дію.

Чим корисний квас?

Регулярне вживання квасу дозволяє нормалізувати роботу травної, ендокринної та сечостатевої систем. У напої присутні ферменти, які допомагають розщеплювати їжу і засвоювати вітаміни. Дріжджі беруть участь в синтезі вітамінів, а також допомагають організму боротися з хвороботворними бактеріями.

У помірних дозах квас ніяк не нашкодить фігурі, навпаки, прискорить обмін речовин і захистить від появи зайвих кілограмів. Завдяки квасу покращується стан шкірних покривів, очищаються судини. У хлібному квасі містяться в достатній кількості вітаміни А і Е. Це позитивно позначається на стані і зростанні волосся і нігтів.

Який квас небезпечний для здоров'я?

Звичайно ж, йдеться про бутильованої магазинному квасі, на етикетці якого зазначено тривалий термін придатності. Натуральний хлібний напій не може зберігатися просто на полиці магазину місяцями і не зіпсуватися. А значить, в його складі більше цукру, немає дріжджів, які будуть продовжувати процес бродіння, але зате присутні консерванти.

Великий вміст цукру і хімічних елементів у складі роблять такий квас різновидом солодкої газованої води. Різниця лише в смаку. Часте вживання магазинного квасу протипоказано людям, у яких діагностовано гастрит, цироз печінки, гіпертонія. Для годуючих мам і вагітних жінок бутильований квас відноситься до заборонених напоїв. У його складі є невелика кількість спирту. Але навіть ця, на перший погляд, незначна доза здатна завдати важкої шкоди організму плода або новонародженого малюка.

Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви почнете їсти морозиво кожен день? Шкода і користь популярного річного десерту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ