Кабачкова ікра - це одна з найсмачніших, корисних, а тому популярних заготовок на зиму. Навіщо взимку витрачати чималі гроші на покупку консервованої ікри з кабачків, якщо прямо зараз можна зробити її самостійно? Все набагато простіше, ніж ви думаєте.
Ікра з кабачків на зиму
Складові:
- 3 кг кабачків
- 1 кг цибулі
- 1 кг моркви
- 10 столових ложок соняшникової олії
- 2 столові ложки солі
- 1 столова ложка цукру
- 6 часточок часнику
- 4 столові ложки томатної пасти
- 1 столова ложка 9-процентного оцту
- 0,25 чайної ложки меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
Молоді кабачки нарізати кубиками середнього розміру. Якщо кабачки трохи перезрілі, тоді очистіть їх від шкірки і видаліть насіння. Поставте на середній вогонь сковороду, влийте 5 ст. л. рослинної олії, коли вона розігріється, всипте кабачки. Обсмажуйте при постійному помішуванні 25 - 30 хвилин.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони
Лук наріжте півкільцями, обсмажте на сковороді в 5 ст. л. соняшникової олії до прозорості. Моркву натріть на крупній тертці, всипте до цибулі, обсмажуйте ще хвилин 15, не забуваючи помішувати.
Пропустіть обсмажені овочі через м'ясорубку. Отримане пюре перекладіть в каструлю з товстим дном. Додайте цукор, сіль і перемішайте. Варіть на дуже слабкому вогні 30 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту, чорний перець, влийте оцет. Проваріть ще хвилин 10.
Гарячу кабачкову ікру розкладіть по чистим стерилізованим банкам, герметично закатайте металевими кришками. Дати охолонути в перевернутому стані і відправте на зберігання в прохолодне, темне місце.
Смачного!
Приготуйте також на зиму баклажани, як шашлик. Рецепт цієї смачної і простий заготовки повинен бути у кожної господині.