Today.ua

Як нормалізувати тиск без ліків: Топ-4 рекомендації лікарів

Здоров'я людини багато в чому залежить від її способу життя. Візьміть на озброєння всього чотири способи знизити артеріальний тиск, і ваше самопочуття значно покращиться. Запропоновані методи не відносяться до народної медицини, це поради досвідчених лікарів.

1. Перегляньте своє меню. Якщо у вас вже є проблеми з перепадами артеріального тиску, то у вашому раціоні більше половини мають становити свіжі овочі і фрукти. Але навіть якщо ви повністю здорові, то, щоб не отримати розлад серцево-судинної системи, налягайте здебільшого на продукти рослинного походження.

2. Як би банально це не звучало, але відмова від шкідливих звичок буде сприяти нормалізації тиску. До того ж, на зекономлені гроші ви зможете поліпшити якість свого життя, наприклад, витративши їх на більш смачне і різноманітне харчування або на відпочинок біля моря. Все це теж покращує стан серцево-судинної системи.

3. У момент, коли тиск підскочив, постарайтеся не панікувати, а навпаки, повністю розслабитися. Нерідко, просто заспокоївшись і відвернувшись від стресових думок, люди починають відчувати себе набагато краще.

4. У періоди сильних стрибків артеріального тиску використовуйте настоянку або таблетки валеріани. Це старий-добрий засіб допомагає вирівняти серцебиття, поліпшити кровообіг, заспокоює і розслабляє. Поки ліки не подіє, практикуйте дихальні вправи: зробіть повільний вдих, вважаючи себе до чотирьох, а потім такий же протяжний видих. Кілька хвилин такого дихання буде достатньо.

Нагадаємо, раніше швейцарський мікробіолог заявив, що коронавірус нічим не відрізняється від сезонних вірусів, що викликають застуду. Що пропонує вчений в якості захисту?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ