Today.ua

Як зміцнити імунітет у літній час: важливі поради для захисту від вірусів

У період епідемії коронавіруса гостро стоїть питання не лише захисту від небезпечної інфекції, але і підвищення імунітету. Адже захисні сили організму відіграють найважливішу роль у збереженні здоров'я та швидке одужання від респіраторних недуг. У зв'язку з цим важливо не втрачаючи часу вже зараз зайнятися поліпшенням роботи імунної системи.

Насамперед, займіться переглядом свого раціону. У вашому меню повинно бути достатньо жирів, білків і вуглеводів. А з овочів і фруктів ваш організм отримає всі необхідні вітаміни і мікроелементи. До того ж, у рослинних продуктах є клітковина, без якої неможливе нормальне функціонування травної системи.

Додайте в свій раціон зелений горошок, він містить природні пребіотики, які будуть підтримувати кишкову флору. Від мікробів захистять цибуля, часник і пряна зелень. Ці продукти містять фітонциди, що згубно діють на хвороботворні бактерії і віруси.

Дуже корисний для формування імунітету селера. Частіше додавайте в салат зі свіжих овочів ароматні листя, і проблем з ГРВІ та грип не буде.

Налягайте на малину. Це природний антибіотик, ягода володіє вираженою противірусною та антибактеріальну дію.

Не виключайте з раціону м'ясні і молочні продукти, а також яйця. Природний білок відіграє важливу роль у формуванні клітин імунітету.

Крім харчування також слід переглянути режим дня. Ви повинні днем втомлюватися, а вночі добре висипатися. Для цього треба більше гуляти на свіжому повітрі, лягати спати не пізніше 23.00 і не сидіти за комп'ютером мінімум годину до відходу до сну.

Нагадаємо, раніше вчений зі Швейцарії заявив, що світ не правильно бореться з коронавірусом. Дослідник закликав людство носити не маски, а шоломи... Чому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ