Today.ua

Як вибрати якісний мед на ринку: простий метод, який треба знати кожному

Кінець літа - початок осені - ідеальний час для покупки баночки свіжого бджолиного меду. Бджолярі якраз зібрали новий урожай меду і активно пускають його в продаж. Однак, варто пам'ятати, що далеко не кожен виробник пропонує споживачам якісний продукт, який має відмінні смакові якості і цілющими властивостями.

Неякісний мед в кращому випадку виявиться марною солодкою добавкою, здатної замінити цукор. Але найчастіше підробка може нести шкоду здоров'ю людини, особливо якщо мова йде про маленьких дітей. Візуально відрізнити справжній продукт від небезпечної підробки не так і просто. Але можливо, якщо знати, як це зробити правильно.

Вирушаючи на ринок за медом, прихопіть з собою пластикову пляшку об'ємом 0,5 літра. Налийте в ємність 150 мл холодної води. Попросіть продавця влити в вашу пляшку приблизно столову ложку свого продукту. Тепер загвинтіть кришку і енергійно потрясіть пляшкою протягом 10 секунд. Якщо з'явиться пишна і стійка піна, значить, перед вами справжній бджолиний мед, який містить багато натуральної фруктози, глюкози, мінералів, протеїнів, пилку.

Якщо ж піни утворилося мізерно мало, а після того, як ви припинили струшувати пляшку, вона почала швидко опадати, то відмовтеся від покупки такого меду. Вам пропонують за ціною бджолиного продукту придбати цукровий сироп або сильно недозрілий мед. Якщо продавець пошкодував для ваших дослідів цілу ложку меду, то попросіть у нього одну краплю. Розстеліть на будь-якій поверхні паперовий рушник і капніть мед. Якщо крапля розтеклася по папері, то перед вами підробка. Справжній продукт залишається крапелькою і неї розтікається.

Якщо мед ви вже купили, але хочете перевірити його якість, тоді отлейте трохи солодких ласощів в чашку і опустіть в неї шматочок хліба. Якщо хліб став м'яким, значить, в продукті міститься багато води, що неприпустимо для справжнього меду. У якісному бджолиному меді хліб твердне.

Дізнайтеся також п'ять корисних порад, які допоможуть вибрати смачний, стиглий і соковитий кавун. Все дуже просто!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ