Today.ua

Які запаси слід зробити на випадок нового карантину - продукти і товари першої необхідності

Дивлячись на постійні антирекорди по захворюваності на коронавірус в Україні багато людей мимоволі замислюються про те, щоб поповнити стратегічні запаси продуктів харчування та необхідних речей.

Експерти рекомендують для початку скласти список того, що дійсно може знадобиться на випадок введення суворого карантину. Щоб не носитися по магазинах і не скуповувати кілограми непотрібних круп, туалетного паперу і сірників, краще заспокойтеся і ознайомтеся з переліком товарів першої необхідності, який можна назвати стратегічним запасом на випадок карантину.

Перш за все, зробіть запас питної води на два тижні. Слідкуйте за терміном придатності, в міру витрати купуйте нову.

Поповніть запаси м'яса, овочів та інших продуктів в морозильній камері. У такому вигляді їжа зберігається до року. Також можна купити по пачці чаю і кави. Пару зайвих кілограмів цукру.

З молочних продуктів можна взяти пачку сухого молока, з нього можна готувати каші, згущене молоко, вершкове масло і маргарин варто зберігати в морозилці.

Купіть пару пачок круп, але зберігайте їх не відкриваючи в холодильнику. В іншому випадку, ризикуєте розвести на кухні жучків і моль. Подбайте про наявність основних засобів гігієни: кілька нових медичних масок і рукавички, рідина для дезінфекції, мило, шампунь, зубна паста, пачка прального порошку.

В аптечці повинні бути необхідні препарати, прописані лікарем, а також активоване вугілля, знеболюючу, ліки, які можуть знадобитися при лікуванні застуди, загоює мазь, вата, бинт, градусник.

Якщо у вашому будинку є домашні тварини, то зробіть додатковий запас корму і купите зайвий мішок наповнювача для горщика.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні готові закрити всі навчальні заклади відразу після місцевих виборів. Рішення вже прийнято, кажуть джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ