Today.ua

Капуста – користь і шкода: поради щодо правильного вибору і вживання овочу

Капуста – недорогий, але дуже смачний і корисний для здоров'я людини овоч. Продукт містить незамінні амінокислоти, цінні вітаміни і мікроелементи, які нормалізують роботу всього організму і покращують функціонування мозку.

Найкорисніше їсти капусту в свіжому або в квашеному вигляді. Це допоможе зняти набряки і вивести зайву вологу з організму, усунути дисбактеріоз кишківника, поліпшити травлення, зміцнити м'язові волокна і кістки, нормалізувати роботу серцевого м'яза. Також капуста в раціоні сприяє швидкому одужанню при бронхітах, очищає кров і судини, виводить поганий холестерин і токсини, заспокоює нервову систему.

Капуста корисна для чоловіків, оскільки захищає їх від виникнення недуг урологічної системи. Жінкам корисно їсти салати з капусти для поліпшення зовнішнього вигляду і продовження молодості.

У капусти є протипоказання до застосування, про які необхідно знати всім. Так, овоч не слід давати маленьким дітям, оскільки він викликає кишкові коліки. Протипоказана капуста пацієнтам, що страждають на холецистит; виразкою ШЛУНКОВО-кишкового тракту; нирковою недостатністю; панкреатитом.

Щоб капуста принесла вам виключно користь, потрібно вміти її правильно вибирати. Віддавайте перевагу середньої величини кочанам, оскільки в занадто великих, швидше за все, міститься багато нітратів.

Натисніть пальцем на качан, якщо виділилося багато соку, утримайтеся від покупки. Таку капусту замочували у воді, щоб надати їй більш свіжий вигляд. Якісний овоч — пружний і щільно набитий, без плям гнилі і червоточин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що буде з цінами на овочі в Україні після карантину. Чого чекати восени?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ