Today.ua

Карантин в Україні продовжили до Нового року: Кабмін прийняв важливе рішення

Уряд України прийняв важливе рішення щодо захисту українців від епідемії COVID-19. Як розповів під час позачергового засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль, адаптивний карантин буде продовжено до Нового року.

Коронавірус в Україні занадто стрімко поширюється, щоб скасовувати обмеження адаптивного карантину. Якщо раніше термін дії протиепідемічних заходів було встановлено до 31 жовтня 2020 року, то зараз, в середині місяця вже стало ясно, що карантин по COVID-19 доведеться значно продовжувати.

Справа в тому, що статистка за кількістю нових випадків захворювання коронавірусною хворобою, яка озвучується МОЗ щодня, показує стрімке зростання з кожним днем. За словами Дениса Шмигаля, саме карантин є найефективнішим інструментом для стримування поширення небезпечної інфекції. А це значить, що поки адаптивний карантин скасовувати не можна, більше того, він буде продовжений до кінця року. Глава уряду України назвав дане рішення найважливішим кроком у захисті населення країни.

Крім того, в Кабміні змінили деякі критерії зонування карти України по захворюваності COVID-19. Так, в «червону» зону тепер будуть зараховувати ті території, на яких показники захворюваності перевищують 320 випадків на кожні 100 тисяч населення за двотижневий період.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через різкий сплеск числа заражень коронавірусом в Україні було вирішено перенести шкільні канікули. Діти відправляться відпочивати набагато раніше, ніж планувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ