Today.ua

Карантин вихідного дня: пенсіонерам дозволять виходити на вулицю в певні години

Оскільки коронавірусна інфекція найбільш небезпечна саме для людей похилого віку, то для них в період карантину вихідного дня буде діяти особливий режим. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Особам пенсійного віку нададуть певні години, коли вони зможуть відвідувати аптеки, продуктові магазини, пошту, відділення банків. При цьому, обслуговування даної категорії громадян в строго обумовлений час буде здійснюватися на пріоритетній основі.

Заступник міністра охорони здоров'я і головний санлікар України уточнив, що для громадян похилого віку всі установи, робота яких дозволена в період дії карантину вихідного дня, повинні будуть визначити час для обслуговування осіб категорії 60+.

Віктор Ляшко розповів, що час для літніх людей повинен бути встановлений в межах від 10 ранку до 20 години вечора, коли в громадському транспорті вже не спостерігається година пік. «Тоді і транспортом вони можуть доїхати, тому що час пік уже проходить, і менше контактів в приміщеннях буде з людьми молодшого віку. Це дозволить нам врятувати життя літніх людей», - сказав Віктор Ляшко.

Варто відзначити, що з введенням карантину вихідного дня в Україні скасували поділ території країни на зони (червону, помаранчеву, жовту і зелену). З 11 листопада в державі встановлено загальнонаціональний карантин, який буде значно посилюватися у вихідні дні.

Дізнайтеся, які жорсткі обмеження будуть діяти в період карантину вихідного дня. Кабмін детально розписав схему для громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ