Today.ua

Карантин “вихідного дня“ змушує людей обманювати державу, - доктор Комаровський

Відомий лікар і телеведучий доктор Комаровський прокоментував введений урядом карантин «вихідного дня». За словами Євгена Олеговича, дане рішення призведе до погіршення епідеміологічної ситуації і до дискредитації держави в цілому. Чому?

Доктор Комаровський зазначив, що після введення карантину «вихідного дня» люди змушені були перенести походи в інші магазини, крім продуктових, на будні дні. В результаті, через наплив покупців утворюються черги, в яких аж ніяк не дотримується соціальна дистанція, а значить коронавірус буде поширюватися, тільки не в суботу та неділю, а з понеділка по п'ятницю.

"Закрити магазин в суботу та неділю і залишити його працювати в понеділок і вівторок – рішення дивне", – упевнений Євген Олегович.

Крім того, телеведучий звернув увагу ще на один нюанс: рішення влади країни закрити ресторани залишить без грошей тих, хто в цих закладах працює. Замість цього, можна було просто забезпечити нормальну вентиляцію і дотримуватися всіх протиепідемічних заходів.

Більш того, доктор Комаровський зазначив, що заборони державних чиновників змушують людей виживати, вони починають хитрувати і обманювати. Наприклад, деякі ресторани продовжують працювати, але потрапити туди можна тільки після попереднього дзвінка.

Євген Олегович назвав карантин "вихідного дня" унікальним способом дискредитувати поняття держави в головах людей.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський назвав ліки, які заборонено приймати при коронавірусній хворобі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ