Today.ua

Кава з алкоголем – коктейль, що розриває судини: лікарі закликають до розсудливості

Ніколи не пийте каву з додаванням коньяку або будь-яких інших спиртних напоїв. Не варто також пити каву після вечірки, в надії швидко протверезіти. Все це дуже небезпечно і може привести до плачевних наслідків.

Багато людей помилково вважають, що коктейль, що складається з кави з алкоголем, допомагає розслабитися, заспокоїтися і одночасно підвищує тонус, дарує заряд бадьорості. Насправді ж, кофеїн з етанолом – це гримуча суміш, яка загрожує дуже серйозною небезпекою.

За словами лікарів, пити каву варто не менш, ніж за 30 хвилин до святкового застілля. В цьому випадку в організмі почнеться вироблення речовин, які сприятимуть швидкому розщепленню етанолу і виведенню його з організму. Краще всього, перед вечіркою випити чашечку кави з вершками, оскільки молочний продукт захистить стінки стравоходу та шлунково-кишкового тракту від продуктів розпаду алкоголю.

Ні одночасно зі спиртними напоями, ні після вживання алкоголю пити каву не можна! Ці напої по-різному діють на організм. Кава бадьорить, звужує кровоносні судини і підвищує артеріальний тиск. Алкоголь розслабляє, знижує тиск і розширює судини. Все це веде до того, що людський організм починає працювати на знос. Найбільш сильному впливу піддаються серцево-судинна і нервова системи.

Ще один міф про те, що кава допомагає протверезіти, пора забути. Підбадьорливий напій після п'янки надає колосальне навантаження на серце, частішає пульс, різко зростає ризик інфаркту та інсульту.

Ще гірше, якщо людина вирішить випити, покурити і запити все це чашкою кави. Нікотин прискорює серцебиття, викликає аритмію, різко розширює судини. У зв'язку з цим, можливі розриви ослаблених стінок кровоносних судин, що несе ризик для життя. Крім того, на тлі одночасного вживання алкоголю, кави і нікотину, може виникнути серйозне порушення у роботі ШКТ.

Бережіть себе і будьте здорові!

Дізнайтеся, в які дні серпня 2020 року взагалі не варто пити каву, а тим більше палити і вживати спиртні напої. Протягом останнього місяця літа очікується ціла низка магнітних бур, які відчують на собі навіть цілком здорові люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ