Today.ua

Локдаун оголосять в січні 2021: Кабмін визначився з датами і заборонами

Кабінет міністрів України, нарешті, визначився з датою введення локдауна в країні. В уряді вирішили, що в грудні поточного року посилювати карантин недоцільно, а ось в січні 2021 року, відразу після Різдва, саме час оголосити локдаун.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що посилені протиепідемічні обмеження будуть введені в країні з 8 по 25 січня 2021 року. За словами прем'єра, «зимові канікули заради безпеки» будуть мати на увазі цілий ряд обмежень, які повинні бути прийняті в ході позачергового засідання уряду.

Денис Шмигаль повідомив, що робота громадського транспорту буде продовжено в штатному режимі. При цьому, на період локдауна закриють торгові центри, школи та університети, басейни і фітнес-клуби, спортзали, також закриються магазини і ринки. Працювати будуть тільки точки продажів товарів першої необхідності і аптеки. Також не планується припиняти роботу дитячих садків.

Заборона на період «зимових канікул» буде заборонено проведення всіх масових заходів, робота закладів громадського харчування з 11 години вечора до 6 години ранку, робота продуктових і непродовольчих ринків.

Перукарні та салони краси працюватимуть тільки за попереднім записом. Якщо локдаун в зазначений період не допоможе стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні, то термін його дії можуть продовжити до 28 лютого 2021 року.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що в період локдауна знизяться ціни на цілий ряд товарів народного споживання. Що подешевшає під час посилення карантину і чому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ