Today.ua

На Україну насувається потужний грозовий фронт: прогноз погоди від Укргідрометцентру

Синоптики Укргідрометцентру засмутили жителів України. У найближчі дні майже всю територію країни накриє потужний грозовий фронт. Чого чекати від погоди в кінці липня 2020?

У п'ятницю, 24 липня, денна температура очікується тільки на Закарпатті. На решті території України встановиться суха погода, місцями мінлива хмарність. Повітря прогріється до +27 градусів вдень, на Півдні буде спекотно – до +30 градусів. Однак, це лише своєрідне затишшя перед бурею.

У суботу, 25 липня, грози з дощами, місцями сильними, пройдуть по всій території західної України, а також у Чернігівській, Житомирській, Вінницькій областях та у Києві. Температура повітря складе від +22 до +33 градусів. Найспекотніше буде, звичайно ж, у південних областях країни.

У неділю, 26 липня, атмосферний фронт, який несе дощі і грози, трохи зрушить на північ, завдяки чому Вінницька область зможе насолодитися літнім сонечком. В цілому по країні стане набагато тепліше. Майже по всій території України, стовпчики термометрів піднімуться на 1-3 градуси вище, порівняно з показниками 25 липня.

У понеділок, 27 липня, погодні умови будуть у більшості випадків аналогічні показникам попередньої доби.

А от у вівторок, 28 липня, грозовий фронт охопить всі регіони України, за винятком Харківської, Донецької і Луганської областей. Не очікуються опади також і на території АР Крим. При цьому спекотна погода збережеться, температура повітря буде досягати позначки в +33 градуси.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, які погодні аномалії чекають Україну влітку-восени 2020 року. До чого пора готуватися вже зараз?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ