Today.ua

Осінні канікули в школах продовжать до Нового року: в МОН України озвучили рішення

На сьогоднішній день українські школярі та студенти відпочивають на осінніх канікулах. Але, як розповіли в Міністерстві освіти і науки, ці канікули можуть затягнутися на кілька місяців ...

Захворюваність на коронавірус в Україні набуває все більш страхітливі масштаби. Підступний Ковід-19 підтверджується не тільки у літніх людей і тих, хто знаходиться в групі ризику, але також і у дітей.

З цієї причини в Кабміні вирішили продовжити термін дії адаптивного карантину до кінця поточного року, як рекомендував раніше МОЗ. Крім цього, відразу ж було вирішено відправити дітей на осінні канікули на тиждень раніше: з 15 по 30 жовтня. Однак, після закінчення канікул, МОЗ ініціює переведення всіх шкіл та інших навчальних закладів на дистанційне навчання. Уряд країни поки не прийняло на цей рахунок остаточного рішення, але судячи по ситуації з коронавірусом, воно буде прийнято.

Незважаючи на указ МОН в ряді міст України діти продовжують ходити в школу. Школи Одеси відправлять учнів на осінні канікули з 26 жовтня, а київські школи трохи раніше - з 21 жовтня. У той же час, в деяких населених пунктах країни учнів давно вже перевели на дистанційку, оскільки хворіти Ковід-19 почали діти і педагоги.

Нагадаємо, оновлена статистика МОЗ показала, що за останню добу в Україні число нових випадків коронавіруса наблизилося до шести з половиною тисячам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ