Today.ua

Вирушаючи у відпустку поставте в морозилку склянку з монеткою: дуже цінна порада

Деякі люди перед від'їздом з дому ставлять в морозильну камеру свого холодильника склянку, в яку поміщають звичайну монетку. Для чого це потрібно?

Літо триває, а значить, багато людей відправляються у відпустку або на дачу. Провести цей час в задушливій міській квартирі мало кому хочеться. Валізу зібрати, це ще половина справи. А як ви чините з холодильником? Адже навіть якщо полички порожні, то в морозильній камері, напевно, зберігаються запаси заморожених на зиму овочів, зелені, фруктів. Відповідно, ваш холодильник швидше за все залишається включеним.

Чи подумали ви, що станеться з вашими запасами в морозилці, якщо відключать надовго світло? Як ви зрозумієте, скільки разів ваші продукти повністю танули і знову заморожувалися. Питання аж ніяк не пусте, переморожені овочі і фрукти, а тим більше рибу і м'ясо, рекомендують відразу ж викидати.

Вирішити проблему допоможе звичайний пластиковий стаканчик. Налийте в нього воду і відправте в морозильну камеру. Вода повинна повністю перетворитися на лід. Тепер покладіть на застиглу воду металеву монетку і поверніть назад на колишнє місце в морозилку.

По приїзду перевірте стан вашого склянки і його наповнення. Якщо ніяких змін ви не помітили, значить, світло не відключали, а холодильник працював в звичайному режимі. Якщо ж монета виявилася повністю покрита льодом, то перебої з електрикою були, вода підтанула, а потім знову замерзла. В принципі, нічого з вашим м'ясом і кабачками істотного не сталося. Після якісної термообробки ці продукти цілком годяться в їжу.

Варто серйозно задуматися про необхідність викинути всі продукти з морозилки. Справа в тому, що подібна техніка здатна зберігати холод близько доби після відключення. Якщо вода в склянці встигла повністю розтанути, значить, електрики не було як мінімум 2 – 3 дні. Позбавтеся від протухлої риби і м'яса відразу ж. Та й з овочів після такого температурного перебою ви навряд чи вже зможете приготувати щось смачне.

До слова, в наших морозилках нерідко зберігається морозиво. Дізнайтеся, що станеться з організмом, якщо ви будете їсти цей холодний солодкий десерт кожен день?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ