Today.ua

Помідори малосольні: простий рецепт запаморочливо смачної закуски

Малосольні помідори не менш смачні, ніж малосольні огірки. Готуються вони швидко і просто, чекати доведеться зовсім не багато, а смак просто карколомний. До того ж, малосольні помідорчики дуже корисні для здоров'я. Так що, готуйте, не сумнівайтеся. Всі домашні будуть просити добавки.

Малосольні помідори з селерою

Інгредієнт:

Спосіб приготування:

Стиглі помідори переберіть. Видаліть м'які і перестиглі плоди. Залиште тільки щільні дрібні томати без пошкоджень.

Воду для маринаду доведіть до кипіння, додайте сіль і цукор. Перемішавши. Як тільки всі кристалики розчиняться, зніміть з вогню. Влийте оцет, ще раз перемішайте і залиште остигати.

Поки маринад остигає, можна зайнятися підготовкою овочів. За бажанням з помідорів можна зняти шкірку, опустивши їх спочатку в окріп, а потім в крижану воду. Так закуска вийде ніжніше. Але цей крок не обов'язковий.

Часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубати. У перцю чилі видаліть плодоніжки з насінням, м'якоть наріжте тонкими смужками. Зелень селери можна залишити цілими стеблами, а можна подрібнити. Тут вирішальну роль відіграє справа смаку.

У відповідну ємність з щільно закривається кришкою покладіть шарами помідори, селера і часник з перцем чилі. Потім знову помідори і зелень з часником і Чилі. Продовжуйте, поки продукти не закінчаться. Залийте томати зі спеціями остиглим маринадом, накрийте кришкою і поставте в холодильник на пару днів. Така закуска підійде до страв з м'яса і риби.

Приємного апетиту!

Приготуйте також баклажани в лимонно-медовому соусі. Повірте, від такої смакоти без розуму будуть всі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ