У кожному будинку повинні бути запаси продуктів харчування на непередбачений випадок. Про сірники і сіль знають всі, але яку їжу можна поставити в шафу на роки і не турбуватися, що вона зіпсується?
1. Сушені боби, якщо їх, наприклад, засипати в пластикові пляшки і щільно загвинтити кришку, можуть в первозданному вигляді пролежати багато років.
2. Кукурудзяний крохмаль. Засипте його в скляну банку і щільно закрийте поліетиленовою кришкою. Зберігайте в темному прохолодному місці.
3. Топлене масло. Під час кип'ятіння звичайне вершкове масло втрачає вологу, залишається тільки білок і молочний жир. Звичайно ж, зберігати можна дуже довго, але в темному і прохолодному місці.
Популярні зараз
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину
Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії
4. Бджолиний мед в скляній тарі з щільно закритою кришкою в темному прохолодному місці простоїть не одне десятиліття. Самому древньому меду, знайденому на Землі, 5500 років, і він придатний в їжу. 5. Розчинна кава у вакуумній упаковці навіть при кімнатній температурі може простояти в вашій кухонній шафі нескінченно довго.
6. Соєвий соус. Цей підсилювач смаку містить багато солі, в такому розчині мікроорганізми не живуть. У темному і прохолодному місці смак і якість соєвого соусу залишаться незмінними багато-багато років.
Дізнайтеся також, які продукти харчування повинні бути в холодильнику восени. Поради дієтологів для міцного здоров'я.