Today.ua

Прогноз погоди до кінця тижня: антициклон Yadigar принесе густі тумани

Україну до кінця поточного тижня огорнуть густі тумани, на дорогах можлива ожеледиця. Про це розповіла народний синоптик Наталка Діденко.

За даними народного синоптика, антициклон Yadigar витіснить з території України крижані дощі, мокрий сніг і морози, тільки на крайньому Сході можливі опади і морози до -3 градусів.

На решті території країни температура повітря буде перевищувати 0 градусів, дощів і снігу не очікується. Проте, замість опадів більшість регіонів України опиняться у владі густих туманів. За прогнозами Наталки Діденко, видимість на дорогах погіршає до 200-500 метрів. «Буде переважати туманна погода, без снігу і крижаних дощів. Лише на крайньому сході України ще затримається сніг і мокрий сніг з ожеледицею. На дорогах більшості областей - ожеледиця», - повідомила народний синоптик в Фейсбук.

Потепління триватиме цілий тиждень, в середньому повітря прогріється до +2 ... +6 градусів, у східних областях - морозна погода до -3. Антициклон Yadigar протримається в Україні до самих вихідних, в цей час буде туманно і похмуро. У суботу, 19 грудня, синоптики Укргідрометцентру прогнозують снігопади в північних областях країни.

Нагадаємо, раніше синоптики оприлюднили прогноз погоди до кінця зими 2021. Як довго буде лежати сніжний покрив і коли прийде весняне тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ