Today.ua

Секрети приготування соковитих домашніх котлет від визнаних шеф-кухарів

Приготувати соковиті, ніжні, апетитні котлети, навіть строго дотримуючись рецептури, дуже складно. Однак, якщо скористатися секретами шеф-кухарів, то навіть із закритими очима ви будете готувати дивовижно смачні та ароматні котлетки, навіть краще, ніж у вашої бабусі ...

1. Чим більше видів м'яса додано в фарш, тим смачніше вийдуть котлети. Це може бути яловичина, свинина, курка або індичатина, шматочок сала. Завдяки останньому компоненту котлети набувають соковитість.

2. Не перемелюйте м'ясо в однорідну кашу в блендері. Краще пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами.

3. Більше двох яєць додавати в м'ясний фарш (на 1 кг) не можна, готова страва буде жорсткою.

4. На 1 кг м'яса необхідно близько 200 г цибулі. Коренеплід пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками м'яса.

5. Ідеальна пропорція м'яса і хліба: на 1 кг фаршу беріть 250 г замоченної в молоці хлібної м'якушки.

6. Крім солі і чорного меленого перцю додайте у фарш рубану свіжу зелень (зелений лук, кінза, кріп, петрушка і т.п.). Вийде набагато смачніше. 7. Після замісу фарш необхідно відбити. Це видалить бульбашки повітря з маси, а готові котлети НЕ будуть розвалюватися, придбають щільну, але при цьому ніжну і приємну текстуру.

8. Перед тим, як формувати котлети, дайте фаршу постояти в холодильнику хвилин 30 - 40.

9. Викладайте котлети в розпечене рослинна олія, півхвилини смажте на максимальному вогні, тоді вони покриються скориночкою і сік не витече під час подальшого приготування. Потім вогонь знизьте. Коли перевернете котлети, знову збільшіть вогонь на 30 секунд.

Дізнайтеся також секрети приготування справжнього червоного борщу. Шеф-кухарі поділилися Лайфхак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ