Today.ua

Шкарлет розповів, як будуть працювати школи і дитячі садки після оголошення локдауна

Поки уряд вирішує, коли оголосити в Україні локдаун, батьки переживають, що буде з роботою дитячих садків і шкіл. Виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про плани керівництва країни.

Сергій Шкарлет повідомив, що Кабмін не планує закривати дитячі садки і школи в період локдауна. Батьки, за словами в.о. міністра освіти, можуть не хвилюватися, їм не доведеться під час карантину залишати дошкільнят і школярів одних вдома, йдучи на роботу.

Сергій Шкарлет зазначив, що на даний момент в Україні введені в дію протиепідемічні обмеження і правила, які були розроблені для «помаранчевої зони». Школи і дитячі сади, згідно з постановою Кабміну, при цьому продовжують працювати, за умови дотримання заходів безпеки, які спрямовані на профілактику поширення коронавіруса серед дітей. Йдеться про щоденний контроль температури тіла кожної дитини, дотримання масочного режиму, використання антисептиків і т. д. Варто відзначити, що в Україні передбачено догляд на самоізоляцію груп і класів, якщо в колективі фіксується хоча б один випадок захворювання COVID-19. Весь клас або група закривають на карантин, якщо захворіє вчитель або вихователь.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що локдаун в Україні оголосять в грудні 2020 або на початку січня 2021 року. Про це розповів глава РНБО, зазначивши, що питання введення суворого карантину - питання вирішене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ