Смертельно небезпечні продукти на нашому столі: будьте обережні при їх вживанні

Автор: Шевченко Лилия

Мало хто знає, що багато звичні продукти харчування таять в собі, при неправильному вживанні, смертельну небезпеку. Медики назвали їжу, при приготуванні якої слід бути вкрай уважним і обережним. В іншому випадку, можна втратити здоров'я і навіть життя.

Смертельно небезпечні продукти на нашому столі: будьте обережні при їх вживанні - today.ua

Огірки, помідори, фрукти ... Так-так, від них можна померти, якщо погано мити перед вживанням в їжу. Перед тим, як потрапити на прилавки магазинів овочі та фрукти зберігають на складах. А в подібних приміщеннях дуже часто водяться миші і щури. Гризуни нерідко є рознощиками бактерії лептоспіри. Даний мікроорганізм потрапляючи в організм людини здатний викликати лептоспіроз - хвороба з 50-відсотковою летальністю.

Смертельно небезпечні продукти на нашому столі: будьте обережні при їх вживанніРиба - при недостатній термічній обробці продукт може стати джерелом паразитів. Особливо небезпечна в цьому сенсі річкова риба. Кістки риби можуть пошкодити стравохід або травмувати горло. Намагайтеся їсти її дуже повільно, ретельно пережовуючи. М'ясо тунця нерідко відрізняється підвищеним вмістом ртуті, з цієї причини таку рибу варто вживати в їжу дуже рідко.

Горіхи кешью містять природний токсин урушіол. При зловживанні продуктом може проявитися алергічна реакція. Ще небезпечніше є сирої кешью, такі горіхи викликають отруєння і важкі форми алергії.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Мускатний горіх добре в мізерних кількостях в стравах з м'яса і риби. Але, за словами вчених, якщо з'їсти три і більше цілих горішків за раз, то це спровокує важку інтоксикацію, аж до зупинки серця.

Нагадаємо, раніше медики назвали продукти, які руйнують щитовидну залозу. З обережністю до такої їжі слід ставитися навіть повністю здоровим людям.