Today.ua

Стан здоров'я Кернеса: у мера Харкова загострилися наслідки поранення

Геннадій Кернес досі знаходиться в берлінській клініці Шаріте, куди він був доставлений літаком після зараження коронавірусом. Про самопочуття харківського градоначальника розповів його заступник Ігор Терехов.

За словами Терехова, Геннадій Адольфович від коронавіруса давно вилікувався, але проблема в тому, що на тлі інфекції дало про себе знати вогнепальне поранення, отримане кілька років тому, після якого Кернес дивом вижив.

Сьогодні меру Харкова німецькі лікарі дозволяють розмовляти не більше 30 хвилин в день. Ігор Терехов уточнив, що в клініку Шаріте Геннадій Кернес був доставлений з ускладненням коронавірусної хвороби. Запалення легенів вразило до 70 відсотків легеневої тканини. «Ви пам'ятаєте, в 2014 році він був важко поранений. Куля пошкодила йому печінку, нирку, вирвала шматок легкого, перебила хребет, але він вижив. На тлі Ковіда у нього так само почалися деякі проблеми, пов'язані саме з наслідками цього поранення. І в "Шаріте" він вилетів НЕ коронавірус лікувати. Він за наполяганням родичів полетів лікувати саме загострилися на тлі Ковіда наслідки поранення. Зараз коронавируса у нього немає», - розповів заступник мера Харкова.

Також Ігор Терехов уточнив, що життя і працездатності чиновника ніщо не загрожує, залишається лише проблема з роботою легень, але лікарі кажуть про тенденції, що намітилася позитивну динаміку.

«Щоранку у нього в палаті проходить консиліум, на якому вирішують - чи можна його відпускати. І як тільки німецькі лікарі будуть задоволені роботою легких - Геннадій Адольфович відразу ж повернеться», - сказав Терехов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тлі коронавіруса Геннадій Кернес переніс інсульт. Хвороба обернулася тяжкими наслідками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ