У магазинах і на ринках в Україні скоро нарівні з натуральною м'ясною продукцією з'явиться штучна. Причому відрізнити за смаком і зовнішнім виглядом ці два продукти майже неможливо.
Виробництво рослинного м'яса у вигляді перемеленого фаршу запустила українська компанія Eat Me At. Щоб штучне м'ясо було корисним для організму, його додатково збагачують різними мінералами. Мікроелементи добувають з міцелію грибка Коджі, який в азіатській кухні застосовують для прискорення бродіння і ферментації продуктів.
Дякувати за таку незвичайну новинку на продуктовому ринку українці повинні Андрія Черуха, який є засновником компанії Eat Me At. Заради отримання дорогоцінного досвіду Черуха два роки тому їздив в США і інші країни, де рослинна м'ясо вже було запущено у виробництво.
За словами Андрія Черуха, рослинний фарш складається з текстурованого соєвого білка, смакових дріжджових екстрактів, мінералів Коджі, метилцелюлози (за властивостями схожа на желатин, використовується для скріплення фаршу в єдину масу); кокосової і соняшникової олії для жирності, буряковий сік і карамельний барвник для регуляції кольору.
Нагадаємо, в уряді України готові підписати угоду про постачання м'яса крокодилів з ПАР на ринки країни. Пора шукати рецепти страв з філе алігатора ...