Today.ua

Україна відмовиться від сезонного переведення стрілок годинників

Верховна Рада України найближчим часом розгляне законопроект, зареєстрований під номером № 4201. Згідно з документом, в країні відмовляться від сезонного переведення стрілок годинника, натомість раз і назавжди буде встановлено єдине Київський час.

Автором законопроекту є перший заст. голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Нардеп розповів, що вже встиг зареєструвати законопроект № 4201 «Про обчислення часу в Україні». За словами Стефанчука, в країні необхідно встановити і закріпити єдиний Київський час, відмовившись від сезонних переведень стрілок годинника двічі на рік. Руслан Стефанчук зазначив, що вчені давно довели негативний вплив сезонних переходів на літній і на зимовий час на здоров'я людей. «Доведено ... погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Ухвалення закону забезпечить стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприятиме поліпшенню стану здоров'я і підвищення працездатності населення», - пояснив Руслан Стефанчук причини написання нового законопроекту.

Крім того, перший віце-спікер ВР упевнений, що даний законопроект спрямований також на рішення ще одне актуальною для України проблеми. «Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлено час держави-агресора ... Закріплення на всій території України єдиного київського часу дозволить зміцнити наші оборонні позиції і буде сприяти деокупацію і реінтеграції тимчасово окупованих територій», - впевнений Руслан Стефанчук.

Дізнайтеся також, коли в Україні заплановано переведення стрілок годинника на зимовий час. Адже поки Верховна Рада ще не прийняла закон Стефанчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ