Today.ua

Українські школи можуть піти на канікули до кінця січня 2021

Дистанційного навчання, швидше за все, не буде! Школи України мають продовжити зимові канікули до завершення локдауна. З такою рекомендацією виступили в МОН, відповідні листи вже розіслані адміністраціям навчальних закладів.

Міністерство освіти України оприлюднило рекомендацію для шкіл країни, в якій пропонується оголосити на весь період локдауна, а це включно до 24 січня 2021 року, канікули.

У Міністерстві освіти і науки України нагадали, що посилення карантину з 8 по 24 січня 2021 року має на увазі заборону навчальним закладам працювати в звичайному режимі. Дітям і викладацькому складу заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти, йдеться як про державні школи і вузи, так і приватны. Дана норма прописана в постанові Кабінету міністрів (№1236 від 9 грудня 2020-го). У період локдауна школи повинні будуть або організувати для учнів якісне дистанційне навчання за допомогою підключення до платформи «Всеукраїнська школа онлайн» (для 5-11 класів), або, погодитися з рекомендаціями МОН і продовжити зимові канікули до закінчення локдауна.

До слова, глава МОЗ Максим Степанов на одному з брифінгів назвав посилення карантину в січні «зимовими канікулами заради безпеки». Так що, сім'ї отримають унікальну можливість провести час вдома в затишній обстановці на самому початку майбутнього року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що статистика МОЗ по коронавірусу в Україні продовжує погіршуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ