Today.ua

У листопаді в Україну повернеться спека: прогноз погоди на кінець осені від Укргідрометцентру

Синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик дав прогноз погоди на другу половину осені 2020. Як буде вести себе природа в що залишилися тижні жовтня, і чого чекати в листопаді?

У неділю, 18 жовтня, в українських Карпатах метеоролог прогнозує сніг і заморозки. По всій території країни здорово похолодає, стовпчики термометрів стрімко опустяться вниз на кілька позначок.

Холодний період буде досить тривалим, так що доведеться одягатися в теплі куртки і пальта. У деяких регіонах можливі заморозки, переважно в Рівненській, Волинській областях, хоча, нижче нуля часом температура буде опускатися і в центральному регіоні. Подекуди пройдуть дощі з мокрим снігом. З приходом листопада холод потроху почне відступати. За прогнозом народного синоптика Леоніда Деркача, в останній місяць осені в Україну повернеться справжня спека. «Бабине літо» триватиме більше тижня в останній декаді листопада. Т. е. Перед самим приходом зими літо «помахає їй на прощання своїм крилом» ...

Далі погода буде зовсім аномальною. Теплий грудень ближче до новорічних свят стане ще більш теплим і по-весняному сонячним. Чи бодай в деяких регіонах України морози і сніг після Нового року - синоптики поки що не прогнозують.

Дізнайтеся також прогноз погоди від Укргідрометцентру на найближчий уїк-енд. Що обіцяють метеорологи українцям на вихідні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ